Vlastní fanúšikovia strieľali na hráčov Dinama paintballovými puškami

23.10.2012 Celý región

Bern 23. októbra (TASR) - Nespokojní fanúšikovia ruského futbalového klubu Dinamo Moskva strieľali po vlastných hráčoch paintballovými puškami. Medzinárodná hráčska asociácia FIFPro tlačí na predstaviteľov Ruského futbalového zväzu, aby zaujali stanovisko. "Priaznivci, ktorí strieľajú na vlastných hráčov...to už je za hranicou predstavivosti," poznamenal generálny sekretár FIFPro Theo van Seggelen. "V Ruskú budú v roku 2018 majstrovstvá sveta. Zdá sa mi však, že viacero hráčov sa nebude tešiť na tento turnaj pri vedomí, že ich bezpečnosť nie je zaručená."

Piatkový incident sa odohral na základni v Novogorsku severne od Moskvy, kde do areálu vnikla skupinka a spustila paľbu s paintballovými projektilmi do hráčov a členov realizačného tímu. Správy z moskovského klubu hovoria aj o kolujúcich letákoch adresovaných legionárom Nemcovi Kevinovi Kuranyimu, Austrálčanovi Luke Wilkshireovi, Maďarovi Balazsovi Dzsudzsakovi a Ekvádorčanovi Cristianovi Noboaovi, ktorých vyzývajú k zlepšeným výkonom, v opačnom prípade do bude mať následky.

"Toto bude ďalšie upozornenie Ruskému futbalovému zväzu a národným autoritám, aby vystupňovali svoje úsilie v snahe nariadiť, aby boli pred chuligánmi ochraňovaní všetci futbalisti," dodal Van Seggelen. "Myslím, že môžeme byť radi, že žiadny hráč neutrpel zranenie alebo sa mu nestalo ešte niečo horšie. Žiaľ, toto nie je prvý prípad, keď sa futbalisti v Rusku stali obeťami násilia zo strany fanúšikov."
 
 
 

Vyberte región